Ons team

Kinder- en jeugdpsychiater

Jill Devriese

Kinder- en jeugdpsychiater

Samen met jongeren en hun gezinnen leggen we de puzzel rond een emotioneel, sociaal of gedragsprobleem. Authenticiteit in mijn connectie met kinderen, jongeren en hun gezin vind ik erg belangrijk. Ik streef naar een advies dat zo compleet en integratief mogelijk is en sla een brug tussen Westerse wetenschap en wijsheid van onze natuur en natuurgeneeskunde.

Marieke

Marieke Huys

Kinder- en jeugdpsychiater
Klinisch psychologe

Tessa Devriese

Klinisch psychologe

Ik heb een sterke affiniteit voor neuropsychologie en psychodiagnostiek. Ik richt me op het diagnostisch luik om zo een beeld te vormen van het kind of de jongere. Tijdens het adviesgesprek maken we vervolgens samen een behandeling op maat van de patiënt en zijn/ haar gezin.

Kinesitherapeute

Valérie De Boeck

Kinesitherapeute en slaapcoach

Ik zet in op pijnklachten die het dagelijks functioneren beperken, met manuele therapie en dry needling. Daarnaast werk ik rond ademhalingstherapie, lichaamsbesef en relaxatie om te leren omgaan met stress, prikkels en spanning in het dagelijkse leven. Ook voor slaapproblemen kan u bij mij terecht, van kleuter tot volwassene.  Ik sta in voor de motorische testings om vervolgens samen met het team tot een optimale aanpak te komen.

Therapeut

Pieter Van Der Stighelen

Therapeut
Mijn specialisaties zijn yoga, gesprekstherapie en emotionele therapie. Ik geef gezondheidsadviezen, en werk rond lichaamsgerichte stress- en traumatherapieën. Ik combineer hierbij Oosterse en Westerse traditionele natuurgeneeswijzen met de nieuwste inzichten uit de modernste gezondheidswetenschappen.
Mental coach

Ilse Scheers

Mental coach

Menselijk gedrag heeft me altijd gepassioneerd. Ik streef ernaar personen opnieuw in hun kracht te zetten. Hierbij zet ik sterk ik op persoonlijke ontwikkeling, bewustzijnsverruiming en energetisch healingwerk.

Klinisch psycholoog en therapeut

Steven Van den Eede

Klinisch psycholoog en therapeut

Ik ben gespecialiseerd in psychosociaal welzijn. Werken rond stress, burn out, pesterijen, veerkracht, traumabegeleiding, klachten rond angst en depressie zijn belangrijke thema’s in mijn begeleiding van volwassenen en adolescenten. Ik school me bij in het werken met dieren.

Martine

Martine Thyssen

Creatieve therapeute

Ik werk via beeldende kunsten zoals tekenen, schilderen en boetseren om de interactie aan te gaan met eigen gevoelens en ervaringen. De focus ligt niet op het creëren maar op het zichtbaar maken van de problematiek en om eigen ervaringen levendig en tastbaar te maken.
Ik werk met kinderen, jongeren en volwassenen. Creatieve therapie is actieve therapie waarbij je samen met mij zelf aan de slag gaat. Ik zet mijn therapie doelgericht in ter ondersteuning van diverse processen zoals verwerking, verlies, trauma, depressie, burn-out,….

Lichaamsgerichte therapeute en relatietherapeute​

Anneleen Rabijns

Lichaamsgerichte therapeute en relatietherapeute

Het is mijn passie om mensen weer in contact te brengen met hun innerlijke kracht. Naast gestalttherapie gebruik ik hiervoor technieken uit de BBTRS (biodynamic breathing and trauma release system). Deze zorgen ervoor dat je (fysieke, mentale en emotionele) spanning kan ontladen en je weer vrijer voelt. Je leert anders omgaan met stress en pijn & naast de moeilijkheden zie je weer mogelijkheden. Ik geef ook relatietherapie aan koppels.

Kinder- en jongerencoach met assistentie van dieren ​Kinder- en jongerencoach met assistentie van dieren ​

Nathalie Boschmans

Kinder- en jongerencoach met assistentie van dieren

Onze dieren worden ingezet bij het coachen van gezinnen, kinderen en jongeren die ondersteuning nodig hebben.

Als coach stimuleer ik het kind of de jongere met de hulp van dieren in hun sociaal-emotionele en motorische ontwikkeling. Bijvoorbeeld leren omgaan met moeilijke ervaringen of stress, zelfvertrouwen en zelfinzicht ontwikkelen, assertiviteitstraining, motorische vaardigheden ontwikkelen, …

Bewegings- en klankcoach

Jessy Driessens

Bewegings- en klankcoach

Authentic Movement – Dansen als medicijn

Het is mijn levenswerk om via beweging, dans & klank je in verbinding te brengen met je authentieke zelf, en de natuur waar we deel van uitmaken.
Mijn levenservaring vertaalt zich als Dans(Theater) & Bewegingsdocente/Therapeute ~Butoh-Danseres ~ Zangeres ~Performer ~ Muzikante.
Ik sta je bij in het proces om jouw lichaam expressie en heling te geven aan zichzelf.
Voor 8 tot 88+

Hippotherapeut

Yllie Smits

Hippotherapeut
Poetsmedewerkster

Tessa Dierickx

Poetsmedewerkster

Ik ondersteun de collega’s op logistiek vlak en zorg er voor dat iedereen
in een nette omgeving kan vertoeven en ten volle kan genieten van de
rust en de natuur in Ensō.

Orde en netheid zijn mijn specialiteit en kwaliteit.

Administratief medewerker

Griet Loos

Administratief medewerker
Ik verzorg het onthaal en de administratieve ondersteuning binnen ensō. De medewerkers, klanten en patiënten kunnen steeds bij mij terecht met al hun vragen.
Interesse om ons therapeutisch team te vervoegen?