Ons team

Kinder- en jeugdpsychiater

Jill Devriese

Kinder- en jeugdpsychiater

Samen met jongeren en hun gezinnen leggen we de puzzel rond een emotioneel, sociaal of gedragsprobleem. Authenticiteit in mijn connectie met kinderen, jongeren en hun gezin vind ik erg belangrijk. Ik streef naar een advies dat zo compleet en integratief mogelijk is en sla een brug tussen Westerse wetenschap en wijsheid van onze natuur en natuurgeneeskunde.

Marieke

Marieke Huys

Kinder- en jeugdpsychiater
Klinisch psychologe

Tessa Devriese

Klinisch psychologe

Ik heb een sterke affiniteit voor neuropsychologie en psychodiagnostiek. Ik richt me op het diagnostisch luik om zo een beeld te vormen van het kind of de jongere. Tijdens het adviesgesprek maken we vervolgens samen een behandeling op maat van de patiënt en zijn/ haar gezin.

Kinder- en jongerencoach met assistentie van dieren ​Kinder- en jongerencoach met assistentie van dieren ​

Nathalie Boschmans

Kinder- en jongerencoach met assistentie van dieren

Onze dieren worden ingezet bij het coachen van gezinnen, kinderen en jongeren die ondersteuning nodig hebben.

Als coach stimuleer ik het kind of de jongere met de hulp van dieren in hun sociaal-emotionele en motorische ontwikkeling. Bijvoorbeeld leren omgaan met moeilijke ervaringen of stress, zelfvertrouwen en zelfinzicht ontwikkelen, assertiviteitstraining, motorische vaardigheden ontwikkelen, …

Hippotherapeut

Yllie Smits

Klinisch psychologe en hippotherapeut

Als klinisch psycholoog begeleid ik zowel kinderen, jongeren als volwassenen. Dit in een ongedwongen sfeer, vaak buiten in een rustige omgeving of bij de dieren.

Ik volgde een bijkomende opleiding ‘zorgverlener met therapiepaarden’, waardoor er ook de mogelijkheid is om met paarden aan de slag te gaan.

Genieten, tot rust komen, samen zoeken naar jou talenten, werken rond angsten, zelfbeeld, assertiviteit, zelfzorg,… zijn thema’s die aan bod kunnen komen. Ook wanneer je helemaal vastgelopen bent en je even niet meer weet welke weg je op moet gaan.

Naast een brede kennis over ontwikkelingsstoornissen zoals ASS, ADHD,… kunnen ook mensen met relatie- of gezinsproblemen bij mij terecht.

Klinisch psycholoog en therapeut

Steven Van den Eede

Klinisch psycholoog en therapeut

Ik ben gespecialiseerd in psychosociaal welzijn. Werken rond stress, burn out, pesterijen, veerkracht, traumabegeleiding, klachten rond angst en depressie zijn belangrijke thema’s in mijn begeleiding van volwassenen en adolescenten. Ik school me bij in het werken met dieren.

Martine

Martine Thyssen

Creatieve therapeute

Ik ga actief aan de slag met kinderen, jongeren of volwassenen. Door middel van tekenen, schilderen, boetseren en werken met creatief materiaal in het algemeen, maken we processen zoals trauma, depressie verlies, emotieregulatie, burn-out, etc. levendig en tastbaar. De focus ligt niet op het creëren van mooie resultaten/kunstwerken maar op het zichtbaar maken van de problematiek. Vervolgens gaan we de interactie aan met de eigen gevoelens, verlangens en ervaringen.

Mental coach

Ilse Scheers

Mental coach

Menselijk gedrag heeft me altijd gepassioneerd. Ik streef ernaar personen opnieuw in hun kracht te zetten. Hierbij zet ik sterk ik op persoonlijke ontwikkeling, bewustzijnsverruiming en energetisch healingwerk.

Therapeut

Pieter Van Der Stighelen

Therapeut
Mijn specialisaties zijn yoga, gesprekstherapie en emotionele therapie. Ik geef gezondheidsadviezen, en werk rond lichaamsgerichte stress- en traumatherapieën. Ik combineer hierbij Oosterse en Westerse traditionele natuurgeneeswijzen met de nieuwste inzichten uit de modernste gezondheidswetenschappen.
Welkom op Ensō

Janne Toebak

Slaapcoach bij volwassenen en adolescenten

Ik werk niet alleen met coaching maar pas ook ademhalingsmeditatie toe die gelinkt is aan de hartcoherentiemethode. Via ontspanningstechnieken (zoals de cranio sacrale techniek) kom je tot innerlijke rust, wat een positief effect heeft op jouw zenuwstelsel die door slaapproblemen en stress overprikkeld is. Dit heeft een merkbaar effect op je slaapkwaliteit en jouw mentaal welzijn.

Je leert inzicht krijgen in je eigen slaappatroon en je leert anders denken over en omgaan met jouw slaap.

Vanuit mijn verpleegkundige deskundigheid kan ik ook ondersteunen in de afbouwperiode van jouw slaapmedicatie (op doktersadvies).

Samen bouwen we een nieuw en gezond slaappatroon op met hulp van deze verschillende methodieken, zodat jij kan evolueren naar een betere slaper.

Poetsmedewerkster

Tessa Dierickx

Poetsmedewerkster

Ik ondersteun de collega’s op logistiek vlak en zorg er voor dat iedereen
in een nette omgeving kan vertoeven en ten volle kan genieten van de
rust en de natuur in Ensō.

Orde en netheid zijn mijn specialiteit en kwaliteit.

Administratief medewerker

Griet Loos

Administratief medewerker
Ik verzorg het onthaal en de administratieve ondersteuning binnen ensō. De medewerkers, klanten en patiënten kunnen steeds bij mij terecht met al hun vragen.
Lichaamsgerichte therapeute en relatietherapeute​

Anneleen Rabijns

Lichaamsgerichte therapeute en relatietherapeute

Het is mijn passie om mensen weer in contact te brengen met hun innerlijke kracht. Naast gestalttherapie gebruik ik hiervoor technieken uit de BBTRS (biodynamic breathing and trauma release system). Deze zorgen ervoor dat je (fysieke, mentale en emotionele) spanning kan ontladen en je weer vrijer voelt. Je leert anders omgaan met stress en pijn & naast de moeilijkheden zie je weer mogelijkheden. Ik geef ook relatietherapie aan koppels.

Bewegings- en klankcoach

Jessy Driessens

Bewegings- en klankcoach

Authentic Movement – Dansen als medicijn

Het is mijn levenswerk om via beweging, dans & klank je in verbinding te brengen met je authentieke zelf, en de natuur waar we deel van uitmaken.
Mijn levenservaring vertaalt zich als Dans(Theater) & Bewegingsdocente/Therapeute ~Butoh-Danseres ~ Zangeres ~Performer ~ Muzikante.
Ik sta je bij in het proces om jouw lichaam expressie en heling te geven aan zichzelf.
Voor 8 tot 88+

Kinesitherapeute

Valérie De Boeck

Kinesitherapeute en slaapcoach

Ik zet in op pijnklachten die het dagelijks functioneren beperken, met manuele therapie en dry needling. Daarnaast werk ik rond ademhalingstherapie, lichaamsbesef en relaxatie om te leren omgaan met stress, prikkels en spanning in het dagelijkse leven. Ook voor slaapproblemen kan u bij mij terecht, van kleuter tot volwassene.  Ik sta in voor de motorische testings om vervolgens samen met het team tot een optimale aanpak te komen.

Interesse om ons therapeutisch team te vervoegen?