Rots en Water | Weerbaarheidstraining

“Voor iedereen die wil leren om op een rustige en beheerste manier op te komen voor zichzelf.”

Rots & Water in het kort

Ken je Rots & Water al?

EEN ROTS & WATER TRAINING IS EEN PSYCHOFYSIEKE WEERBAARHEIDSTRAINING:

Wat wil dat zeggen; Het is een TRAINING omdat we acht keer samenkomen en we telkens gedurende twee uur gaan trainen, oefenen.  WEERBAARHEID wil zeggen dat deze oefeningen jou gaan helpen om steviger in je schoenen te staan. En we noemen het PSYCHOFYSIEK omdat het oefeningen en spelletjes zijn die heel lichamelijk en actief zijn, maar ze jou ook iets gaan leren over jezelf.

 

Tijdens de R&W training ga je een zicht krijgen op wat JOUW AANDEEL is in een stressvolle situatie en hoe je ook anders zou kunnen reageren. Het leert jou dat er VERSCHILLENDE MANIEREN zijn om met moeilijke situaties om te gaan.

 

Iedereen van ons ervaart SPANNING in zijn lichaam wanneer we onder STRESS komen te staan. Als we vanuit die spanning reageren, gaan we soms dingen doen of zeggen waar we achteraf spijt van hebben. Tijdens de R&W oefeningen gaan we leren om ons te ONTSPANNEN in die stressvolle situaties. Dit is nodig om terug de controle te krijgen over je LICHAAM en dus over JEZELF. Vanuit deze nieuwe ZELFBEHEERSING kan je nu ook gemakkelijker en betere keuzes gaan maken.

 

In de R&W training spreken we van twee verschillende houdingen die je kan aannemen in een CONFLICT SITUATIE. Wanneer je in staat bent om jezelf beter te beheersen onder stress, ga je inzien dat je kan KIEZEN hoe je gaat reageren. Of je neemt een ROTS-HOUDING aan, waarbij je op een rustige manier duidelijk maakt wat wel of NIET OK is voor jou. Je hebt geleerd om rustig en beheerst je grens aan te geven. OF jij beseft dat je in deze situatie meer kans hebt OM TE BEREIKEN WAT JIJ WIL BEREIKEN door een WATER-HOUDING aan te nemen. Dan kies jij er voor om je flexibeler op te stellen. Je gaat meer VRAGEN STELLEN en luisteren naar de andere, om zo samen tot een oplossing te komen.

 

R&W is ERVARINGSLEER. Door telkens de oefeningen en spelletjes te doen, en te zien dat je vooruitgang boekt, ga je ervaren hoe AANGENAAM het is om jezelf beter onder controle te hebben. Thuis, met je vrienden of op je school.

 

Rots en Water doen we in GROEP. Jongeren leren het meeste over zichzelf door te kijken naar andere jongeren. “Hoe gaat iemand anders om met de uitdagingen waar ook ik mee te maken krijg?” Een groep telt ergens tussen de acht en twaalf deelnemers. Jij bent welkom.

Ontdek hier onze andere workshops

Boomklimmen

Teamparcours

Bumperball